Jablkové muffiny
K podzimu určitě patří chuť jablk a vůně skořice. Proto Vám přináším recept na Jablkové muffiny, kde se skloubí chuť jablek a vůně skořice. A když si k nim uvaříte ještě nějaký výborný bylinkový čaj a nebo dobrou kávu, bude to výborná kombinace na sobotní upršené odpoledne.
Jablkové muffiny
250g špaldové mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli
130g třtinového cukru
1 kelímek zakysané smetany
1 vajíčko
8 lžic oleje
lžíce skořice
trochu vanilkového aroma
jedno velké( nebo dvě malá) jablka nakrajená na malé kostičky( nebo můžete i nastrouhat)
Ze surovin vymícháme těsto,pokud je příliš tuhé,můžeme přilít trochu mléka. Hotové těsto plníme do košíčků a pečeme ve vyhřáté troubě na 180stupňů cca 20 minut.
Danča
Jóóó, tak ty bych si dala, už peču čím dál tím míň. Pokud nečekáme třeba návštěvu, tak radši nic nepřipravuji, protože to pak musím z větší části sníst sama a začínám se kulatět. :o)
OdpovědětVymazatPřeji prima neděli. D.