Vánoce v létě...tzv: Letnoce

...a  proč ne?!
Celou akci jsme vymyslely s mojí mamkou už vlastně v zimě o těch pravých Vánocích. Protože ty ,,vánoční,, návštěvy jsou moc strojené,člověk se kolikrát tísní s dalším příbuzenstvem na malém prostoru v bytě. A vůbec si ani neužije tu atmosféru. A tak jsme si řekly, že bychom se mohli sejít někdy v létě u nás ( protože u nás je prostoru až dost) a že bychom si vlastně mohli udělat Vánoce.

A tak stačilo vybrat datum. Napéct cukroví.  Udělat předvánoční úklid( rozuměj... vymést pavučiny v posezení), dojít pro stromeček, sehnat ryby( pstruh a losos),udělat bramborový salát( odlehčenou verzi s ředkvičkami a okurkou),no a v neposlední řadě musel Ježíšek vymyslet dárečky,které bude nadělovat. Což byl celkem oříšek, protože všechny dárky jsem chtěla hand made a aby byly jedlé! Tudíž celý červenec jsem hledala a vyráběla,ale podotýkám, že mě to moc bavilo a doufám, že až se příbuzní do dárků pustějí uslyším i zpětnou vazbu, poněvadž vše bylo dělané jako novinka.

Celkem se nás sešlo 17,mělo nás být 19,ale tchánovci na poseldní chvíli účast zrušili. Ale jedlých dárků jsem vytvářela 12 a pro dětské osazenstvo-pro holky náramky z polodrahokamů a pro kluky vážky z korálků jako přívěšky( to my dalo zabrat vymyslet co pro kluky?).

Celá akce měla mít završení sledováním zatměním měsíce,ale bohužel se až do půlnoci držela na jihovýchodě oblačnost,tak nebylo vidět nic. Sledovali jsme ho tudíž díky moderní technice živě přes internet.
I tak to byl pěkný večer a myslím si,že se na něj bude hezky vzpomínat.

Letní verze zdobení stromečku



Dress code:dle svého uvážení + jakýkoliv sváteční(společenský) doplněk oblečení





košt likérů


Ježíšek přišel

tady se už rozdávají dárečky





tady jsou vyskládané všechny dárky,o těch napíšu příště




Mikulda spal v posteli,to je naše konzervička,ale Áňa s tatínkem spali na trampošce

Společné památeční foto

Prima neděli Vám přeje Danča!

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář. Moc si ho vážím.

Oblíbené příspěvky