Houbový závin

Hub je v lese takříkajíc ,, na kosu"  a mnohdy si už nevíme rady s jejich zpracováním. Proto Vám dnes přináším extra jednoduchý,ale za to extra dobrý recept s houbami.

Houbový závin
listové těsto
houby
kmín
vajíčka

Z očištěných hub si udělejte smaženici,ale takovou spíš sušší. Listové těsto si rozválejte na placku, na prostředek rozetřete vychladlou smaženici a smotejte do závinu. Závin potřete vajíčkem, posypejte semínky, nebo nechte tak  a pečte do zlatova.

(Můžete přidat pod smažeici i nějakou uzeninu- šunku, uzený bok... ale mě osobně to chutná jen tak se smaženicí.)



Já jsem tento závin dělala kdysi na posvícenskou zábavu, kde bylo právě vstupné zdarma pokud se donese nějaké občerstvení a z celého toho stolu, kde bylo od řízků, přes chlebíčky či pomazánky až po různé sladké koláče ůj závin zmizel jako první a to rychlostí blesku.

Přeji dobrou chuť. A krásnou sobotu a nezapomeňte si vzít s sebou kosu, pokud vyrazíte někam na houby.

Danča

Komentáře

  1. Dani, závin vypadá dobře. Dnes jsme byli v lese, našli jsme něco málo hříbků, smaženice byla, ale na štrůdl nezbylo. Možná příště. :o)
    Přeji hezkou neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme také byli a opět jsme přinesli plný malý košík. A tak byla houbová polévka( recept na ní se tu brzy objeví) a pak sušíme. Sušička nestíhá a tak sušíme kde se dá, všechny plechy mám obsazený. Opravud tu máme houbařské žně.
      Danča

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář. Moc si ho vážím.

Oblíbené příspěvky