Houby, houby, houby

U nás tady na Chrudimsku jsou opravdu houbařské žně!!! Sušička jede na plné obrátky, všechny plechy a velký jediný tác mám obsazené. A přemýšleli jsme s manželem,kdy naposledy to tu tak bylo a shodli jsme se,že cca před 10 lety, když jsme se sem nastěhovali. 

Je to ale fajn, když si takhle vzpomente, třeba v jedenáct, že chcete dělat k obědu Bramboračku a tak si dojdete pro pár čerstvých hub do lesa.( Tedy samozřejmě musíte bydlet u lesa 😀)

Dnes Vám ale přináším další recept ke zpracování hub. Opět je to něco jednoduchého,ale výborného.



Tchýnina houbová polévka
( Proč zrovna Tchýnina houbová polévka?! Protože jí vaří tchýně.😀 Tudíž dalo by se říct, že jde o rodinný recept.)

máslo
hladká mouka
houby
sůl, kmín

na nočky: vajíčko, dětská krupička,sůl

Z másla a mouky si uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou,přidáme pokrájené houby. Množství  hub je takové aby v hrnci stála vařečka. Osolíme, okmínujeme a vaříme. 
Když jsou houby skoro měkké, připravíme si krupičkové nočky. Ve vajíčku rozmícháme krupičku,tak aby nočky byly hodně tuhé. Lžičkou tvoříme jednotlivé nočky a hned zaváříme v polévce.



Lepší foto nemám, protože se snědla rychlostí blesku.

Velmi jednoduchá polévka,ale velmi chutná!!!

Určitě neváhejte a vyzkoušejte. Dejte mi pak vědět do komentáře jest-li Vám chutnalo.

Danča

Komentáře

Oblíbené příspěvky