Výborná bublanina,

která se zaručeně vždy povede!

Blíží se víkend a nejen ten,ale i čas dozrávání ovoce a k němu se výborně hodí recept na Bublaninu. 
Nevím jak Vy,ale já vždy s bublaninama bojovala. Vždy když jsem nějakou pekla,tak byla hodně nízká a chuťově také nic moc.
Až před pár lety jsem narazila na recept,po kterém bublanina krásně vyskočila a chuťově byla výborná!!!!
No a já se k ní o víkendu vrátila. Potřebujem vyjíst mrazák aby se tam vešla nová úroda. 
Tak třeba se bude hodit i Vám.

Bublanina(mám tu u ní poznámku- TOP VYSKAKOVACÍ)😀

4 žloutky
4 bílky
1 hrnek cukru krystal
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
1  1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva

Žloutky vyšleháme s cukrem, přidámeolej,mléko,mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Poklademe ovocem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 st.
(V původním receptu je, že se peče na 150st cca 30minut a pak se sníží teplota na 120st a dopéká se ještě 15minut.)
Hotovou ještě po vychladnutí pocukruju!!!





Pokud vyzkoušíte,tak ať se podaří!!!

Hezký čtvrtek!
Danča





Komentáře

  1. Dani, inspirovala jsem se a už je v troubě. Recept mám ale stejný, jen ne na hrnečky, ale na váhu. .o) Dala jsem do ní rybíz, ostružiny a jahody, potřebuji totiž vyčistit mrazák na léto. :o)
    Přeji fajn víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá moc hezky asi vyzkouším, pěkný den

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář. Moc si ho vážím.

Oblíbené příspěvky