Nejlepší domácí rohlíky
jaké jsem kdy jedla.
Recept je z internetu a už nevím, od koho, z jaké stránky. Ale jsou výborné, vláčné a měkké. A když se pečou z bílé mouky, chutnají jako ty z obchodu.
Domácí rohlíky
270ml vody
2 lžičky soli
70g rozpuštěného sádla
470g hladké mouky( já dávám špaldovou)
1 lžička cukru
1/2 kostky droždí
Zadělat těsto, mně pomáhá domácí pekárna. Nechat kynout a po vykynutí vyválet kruh, vytvarovat rohlíky, dát na plech. Můžete je posypat kmínem, hrubou solí, mákem, černým kmínem. Necháme ještě na plechu chvilku kynout. Mezi tím si rozpálíme troubu na 220 stupňů, do trouby dáme kastrůlek s vodou. Rohlíky pečeme 10 minut a pak ještě chvilku dopékáme s pootevřenými dvířky trouby( cca 5-8 minut).
Recept je z internetu a už nevím, od koho, z jaké stránky. Ale jsou výborné, vláčné a měkké. A když se pečou z bílé mouky, chutnají jako ty z obchodu.
Domácí rohlíky
270ml vody
2 lžičky soli
70g rozpuštěného sádla
470g hladké mouky( já dávám špaldovou)
1 lžička cukru
1/2 kostky droždí
Zadělat těsto, mně pomáhá domácí pekárna. Nechat kynout a po vykynutí vyválet kruh, vytvarovat rohlíky, dát na plech. Můžete je posypat kmínem, hrubou solí, mákem, černým kmínem. Necháme ještě na plechu chvilku kynout. Mezi tím si rozpálíme troubu na 220 stupňů, do trouby dáme kastrůlek s vodou. Rohlíky pečeme 10 minut a pak ještě chvilku dopékáme s pootevřenými dvířky trouby( cca 5-8 minut).
Jsou výborné i druhý den. Pokud tedy zbydou!!!
Krásné úterý.
Danča
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář. Moc si ho vážím.