Cizrnové placičky

Cizrna neboli Římský hrách
Je to luštěnina s oříškovou chutí. Cizrna neobsahuje lepek, tudíž se hodí pro lidi, kteří drží bezlepkovou dietu. Je oblíbenou potravinou vegetariánů i veganů.  Cizran obsahuje velké množství vlákniny,která je důležitá pro správné fungování ve střevech, bílkoviny, které jsou důležité při stavbě buněk, také obsahuje vitamíny skupiny B a železo.

Cizrnu můžeme připravovat na různé způsoby. Pomazánky, placičky, přidáním do salátů a nebo jako výbornou pomazánku zvanou Humus.

Dnes Vám přináším recept na Cizrnové placičky.

Cizrnové placičky
1 plechovka cizrny
0,5 cibulky
půlka stroužku česneku( kdo má rád, dá si česneku kolik chce)
vajíčko
2 lžíce špaldové mouky
petrželka

Vše umixujeme. ( Já ale nemixuji cibulku a česnek. Mám to radši když v placičkách cítím kousky cibulky.) Z hmoty, které nám vznikne, tvoříme placičky a smažíme na oleji. Po usmažení dáme na ubrousek aby vsákl přebytečný olej.




A můžeme podávat. Já je mám nejraději s vařenými brambory.



Přeji dobrou chuť!
Napište jestli také máte rádi cizrnu a co z ní nejastěji připravujete. Budu ráda za Vaše typy. 
Danča

PS: Stále probíhá soutěž o nákupní tašku a náramek.



Komentáře

  1. Dani, placičky vypadají skvěle. Cizrnu nevařím, protože nevím jak, takže děkuji za recept a brzy vyzkouším.
    Pa a hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář. Moc si ho vážím.

Oblíbené příspěvky