Sýrové krekry

Po víkendu Vám přináším zase jeden recept. Tentokrát je to recept na slané mlsání k vínu, pivu, či jen tak( jako u nás).

Sýrové krekry
1 hrnek špaldové mouky
0,5 hrnku hladké mouky
1 vejce
1 hrnek nastrouhaného sýra ( gouda, eidam, čedar, niva... -jak kdo má rád)
půl lžičky soli
cca 50g másla
2-3 lžíce sádla 

Na vále vypracujte těsto, které nechte v ledničce chvilku odpočinout( já dávám tak na čtvrt hodinky do mrazáku).
Poté z těsta vyválejte plát a vykrajujte tvary, které pomazejte vajíčkem a posypte různými semínky. 
Já použila černý kmín a sezam.
Pečte ve vyhřáte troubě na 180 do zezlátnutí.




Věděli jste, že černý kmín je vlastně semínko z byliny Černuchy seté, kterou často najdeme na zahrádkách, jako pěknou květinu?

Černý kmín blahodárně působí na naše zažívání- podporuje činnost žaludku, jater a střev.  A dokonce působí i proti parazitům. Má ale i další působení, hlavně na dýchací cesty, kdy pomáhá při alergiích, horečkách, chřipce, astmatu... 

Věděli jste, že sezam obsahuje karoten, hořčík, vápník a zinek? 
Sezam má blahodarný účinek při potížích s vlasy, kůží a nehty. Používá se při depresích a nemocech srdce.


 Krásné modré pondělí Vám přeji!!

Vaše Danča




Komentáře

  1. Dani, vypadá to skvěle a dlouho by se to u nás neohřálo. :o)
    Měj krásné dny. D.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář. Moc si ho vážím.

Oblíbené příspěvky