Vepřová paštika

Říká se, že samochvála smrdí, ale já jsem se včera musela pochválit za delikátní paštiku, kterou se mi podařilo vykouzlit. 
A když to pak potvrdil i manžel a dnes i jeho kolegové v práci, že nic lepšího ještě nejedli,tak to člověka úplně vyzdvyhne až do kuchařských výšin 😁😁😁

A tak jsem se rozhodla,že se o recept podělím i s Vámi.


Vepřová paštika:

250 g vepřových jater
200g másla
1 cibule 
1 stroužek česneku
slivovice 
sušený tymián
sůl, pepř
olivový olej

Na 50g másla s trochou oleje, na mírnéme plameni, zpěníme nakrájenou cibulku s pokrájeným stroužkem česneku. Teplotu zvýšíme. Přisypeme tymián a pokrájená játra. Necháme zatáhnout. (Uvnitř by měla játra zůstat měkká). Přilijeme trochu slivovice a necháme než se alkohol odpaří. Přendáme do mixéru a za postupného přidávání 200g másla mixujeme do hladka. Směs přendáme do skleniček, z kterých budem paštiku servírovat. Vrch paštiky ještě přelijeme přepuštěným máslem a dáme do lednice.

Paštika je jemňoučká a krásně se roztírá.



Tak s chutí do toho!!!
Danča

Komentáře

Oblíbené příspěvky