Rybízobraní aneb...
...jak jsme sklízeli a na zimu zásoby dělali.
![]() |
kompoty |
![]() |
marmeláda |
![]() | |||
marmeláda,kompoty a rybíz a la brusinky |
Kompot a la brusinky podle Apetitu:
1kg rybízu
250ml octa
650g krupicového cukru
kousek celé skořice a pár kousků hřebíčku
plus moje tajná ingredience pár kapek slivovice
Nejdříve dáme svařit 250ml vody s octem, přisypeme rybíz a hned scedíme.
150ml vody,cukr a koření dáme do širšího hrnce,přidáme scezený rybíz a povaříme asi 10 minut. Při vaření přidáme na ovonění trochu slivovice( dělala jsem z polovičního množství a nalila jsem tam asi necelou decku).
Ještě horké plníme do skleniček. Skladujume v chladu a temnu.
Rybízu zdar!!!
Danča
Dani, už máme také sklizeno. Dělala jsem marmeládu a zbytek jsem dala zamrazit. Rybíz ala brusinky je dobrý nápad, ale už není z čeho, tak snad příště. Počkám na tvé reakce, jestli chutnal.
OdpovědětVymazatMěj se krásně. D.