Bramboračka

Každý snad zná polévku bramboračku. Pro mě je to top polévka. Mám ji moc ráda a většinou jí dělám když následuje sladké druhé jídlo. Dnes byly jablkové lívance, ale o těch třeba příště.

Bramboračka je polévka různých chutí a každá rodina má svůj osvědčený recept.

Já jí dělám takto:

 Bramboračka
cibule
česnek
kořenová zelenina ( mrkev, petržel, celer)
brambory
houby( sušené nebo čerstvé)
trocha mouky
sůl
kmín
majoránka
máslo
voda

Rozehřeju si v hrnci máslo, na kterém osmahnu cibulku, zapráším moukou a zaliji vodou. Přidám pokrájenou zeleninu, namočené sušené houby( nebo čerstvé), nakrájené brambory a kmín, nechám vařit. Než brambory změknou přidám česnek, sůl a mojoránku. Ještě chvilku povařím.

na kamnech vaříme často



A jak jí děláte vy? Máte také svůj osvědčený recept?

Mějte hezký den.
Danča

Komentáře

  1. Vypadá báječně. Já bych tam nedala ty houby, jinak super :-)) Hezký den D.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář. Moc si ho vážím.

Oblíbené příspěvky