Top snídaně

Moje snídaně již od dětství musela být sladká. A to nejlépe kakao a třeba sladký rohlík(loupák), nebo alespoň houska s máslem a medem. 
Slané snídaně nejsou nic pro mě. Nedávno jsem zkoušela míchaná vajíčka( jako,že to zkusím)a měla jsem zkažený celý den. 😀
Mnohokrát jsem zkoušela i ovesnou kaši, jako náhradu za to pečivo( a taky něco,co by mě zasytilo na víc než na hodinu) .Jenže receptů na ovesnou kaši je mnoho a asi jsem to nikdy tak nějak neuměla uvařit, nebo nevim,ale prostě mi nikdy nechutnala.
Jenže co snídat teď, když ( jak už jsem psala) nejím lepek,nejím mléčné výrobky...???!!!! A světe div se! Dala jsem ještě šanci ovesné kaši a já se do ní úplně zamilovala!!! A normálně se večer těším na ráno až si jí zas udělám!!! 😀 Našla jsem si ideální recept, který mi vyhovuje a chutná a je to prostě bomba, o kterou se s Vámi chci podělit.

Top ovesná kaše
Ingredience ale házím od oka. Ale na jednu malou misku budete potřebovat:
ovesné vločky( lépe drobně namleté)
vodu
kokosové mléko
kokosový olej
dále co kdo má rád, nějaké ovoce, chia semínka, kokos, oříšky, datlový( čekankový, javorový...)sirup nebo med( s medem to vyzkoušené ale nemám), kokos, nějaké oříškové máslo. 

Vločky si ráno, před snídaní, nasypu do misky(od oka, podle toho kolik sním), zaliju vodou aby byly potopené a jdu si třeba vyčistit zuby, nebo se obléknout, prostě zhruba nechávám namočené cca 10minut. Poté je přendám do hrnce, zaliju kokosovým mlékem,tak aby byly ponořené a vařím. Jakmile se začnou vařit, přidám lžičku kokosového oleje.A nechám až se trochu odpaří kokosové mléko.   A je hotovo
Přendám zpátky do misky a dám kaši ven chladit ( nemám ráda úplně horkou).Mezi tím si nakrájím ovoce,které pak přidám ke kaši, přisypu chia semínka nebo oříšky, zakapu sirupem a snídám.


Nerada nějak extra zdobím jídlo. Mám raději, takové to,, přírodní" zdobení, jak to spadne, tak to spadne,tam to má své místo.


Příprava snídaně mi zabere stejný čas jako kdybych si vařila čaj, nebo kávu a mazala pečivo.

Po této snídani,vydržím zhruba sytá do oběda,ale POZOR, snídám o půl deváté. Kdo snídá dřív, určitě ho nezasytí na celé dopoledne.

Jak snídáte Vy? Slanou,sladkou variantu? Zasytí Vás snídaně na celé dopoledne, nebo musíte svačit??
Napište mi to do komnetářů.
Mějte prima dny.
Danča

Komentáře

  1. Dani, zkouším Ti napsat další komentář, když u těch minulých příspěvků se nezobrazuje.
    Koukám na změnu blogu, moc hezké.
    A snídaně.., v týdnu něco rychlého, někdy ani nestíhám, ale o víkendu mám ráda slané snídaně. Třeba míchaná vajíčka nebo párky nebo i hemenex. :o)
    Přeji fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář. Moc si ho vážím.

Oblíbené příspěvky