Jahodový sorbet s mátou

,, Mami, v mrazáku už neni žádnej nanuk!!!!!"
 ...co teď?? Obchod zavřený,tatínek je v práci na kole a než dojede domu,tak by se nanuky roztály, tak jsem googlila a hledala nějakou rychlou alternativu. V hlavě jsem měla už delší dobu, že bych ráda vyzkoušela sorbet,tak jsem hledala recept takový,abych měla doma všechny ingredience a nebylo to tak náročné 😀.

Našla jsem recept na Jahodový sorbet a jelikož se to povedlo na jedničku a byla to opravdu dobrota, rozhodla jsem se,že se o něj s Vámi podělím.

Jahodový sorbet s mátou
100g hnědého cukru
100ml vody
pár lístků máty
500g mražených jahod
šťáva z půlky citronu

Cukr smícháme s vodou a vaříme tak dlouho,než se cukr rozpustí, pak vypneme, přidáme lístky máty a necháme 15minut louhovat.
Pak máty vyndáme. Ovoce si rozmixujeme dohladka, přilijeme citronovou šťávu  a mátovo-cukrový sirup. Dáme do mrazuvzdorné nádoby a šup s tím do mrazáku. Mrazíme jednu hodinu,pak ihned podáváme.




Je to opravdu moc dobrý. Máta tomu dodá ten správný šmrnc.😀 Před slibovaným ochlazením ji určitě ještě stihnete vyzkoušet. Do komentářů mi můžete dát vědět,jak se Vám sorbet povedl a chutnal.

Krásné poslední srpnové dny.
Danča




Komentáře

  1. Dančí, další pokus o komentář. Napsala jsem Ti jich už hodně a všechny budou viditelné až po schválení. Ale zatím viditelné nejsou a ani komentáře ostatních, které také pravděpodobně čekají na schválení.
    Zatím zdravím. D.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář. Moc si ho vážím.

Oblíbené příspěvky